Så fungerar det

Huset är upplåst när du anländer. Kom i god tid och med rastad hund så att du kan komma igång direkt. Gå dock inte in i huset innan din tid börjar då andra kan vara där och träna eller avsluta. Ta gärna med inneskor då huset endast har underhållsvärme.

Du kan nyttja huset precis som du själv vill. Det lämpar sig inte för nybörjare då du måste ha lite kunskap i hantering, vittring, kontaminering samt självständigt kunna träna din hund.

Du tar med dig egna preparat för det du vill träna. Vi godkänner i dagsläget alla typer av preparat förutsatt att du är noga med att vittja gömmorna efter dig och dammsuga rent vittringen.

Träningstiden är satt till 50 min + 10 min städning. Tidsbokning sker via Bokadirekt.se och det går att boka för en, två och tre personer. Kontakta oss för gruppbokning eller bokning av kurser/utbildningar.

I huset finns ett antal färdiga gömmor beskrivna i en pärm placerad i köket. Det finns också ett antal okända gömmor som du kanske springer på själv, vem vet. Vissa gömmor är konstruerade för att avslöja detaljer i din träning. Hur din och hundens relation är och om hunden har kroppskontroll och kan koncentrera sig även om den är trött.

Vill du ha hjälp att lägga ut okända gömmor kan det ske i mån av tid mot en extra kostnad. Kontakta oss för mer information.

I träningsrummen finns sökväggar och olika typer av urvalsbanor. Beroende på säsong finns olika typer av störningsdofter eller fysiska störningar att ta till.

För dig som ibland behöver stämma av personsök i byggnad finns ett mindre antal gömmor för figuranter. Några där man även får plats med bitdräkt.

Vi hoppas att du ska få inspiration till din träning!

Varmt välkomna till Vela Sökhus i Enköping.

Trivselregler

För att det ska bli trivsamt för alla har vi några enkla men benhårda krav.

  • Inga skällande hundar i parkerade bilar. Det finns burar att låna inne i huset om hunden inte kan sköta sig ute.
  • Plocka upp efter hunden både innanför och utanför staketet.
  • Håll hund under kontroll/i koppel utanför staketet.

Utöver detta vill vi att ni visar varandra ömsesidig respekt.